Beauval werd opgericht in 1996 en dankt zijn oorsprong van haar naam aan de plaatsnaam van een akker in de buurt van het bedrijf. De heuvelachtige regio rond Beauval staat gekend voor haar vruchtbare grond en de veeteelt van het Belgisch Witblauw. Deze ingrediënten liggen dan ook aan de basis van het succes van het bedrijf.
Beauval is op enkele jaren tijd pionnier geworden zowel in België als in Nederland door innovatie en respect voor authentieke smaak.
Beauval heeft zich gespecialiseerd in rundsvlees, lamsvlees en vleesbereidingen. Het bedrijf wendt zich tot een breed clienteel gaande van de horeca tot de grootdistributie. De klant kan kiezen uit een breed gamma van producten (technische delen, geportioneerd en vleesbereidingen) verpakt volgens diverse methodes (skin, map, vacuüm of mirabella). |
![]() |
|
De kwaliteiten van de ingrediënten alsook de afwerking liggen aan de basis van het succes van dit bedrijf. Dit uit zich in de talrijke kwaliteitslogo's en kwaliteitscertificaten.
Bekijk aan de hand van onderstaande link het brc certificaat van Beauval.
|
![]() |
|
Beauval werkt in nauwe samenwerking met een selectiecentrum en 27 geïntegreerde boerderijen. Deze boerderijen zijn erkend voor de afwerking van hun eigen dieren die zo van een maximaal welzijn kunnen genieten.
Het rundsvlees is enkel afkomstig van vrouwelijk rundsvlees tussen 4 en 6 jaar oud die minstens 2 seizoenen vrij hebben rondgelopen op de weide. Hun voeding wordt bepaald door een strikt lastenboek en gecontroleerd door een derde. De kwaliteit van de voeding is van groot belang omdat zij de smaak overbrengt via het vet gelegen tussen de spieren. Dit is anders dan bij stieren.
Overigens ondergaat het vlees twee rijpingen: eerst 3 dagen in het been en, na uitbenen, 14 dagen in een vacuümzak. Dit proces geeft aan het vlees haar unieke en authentieke smaak.
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ons lamsvlees is rechtstreeks afkomstig uit Wales. Lamsvlees uit Wales heeft een culinaire reputatie opgebouwd sinds generaties. Het gaat terug tot de 14de eeuw en dankt haar unieke, zachte smaak aan haar klimaat van Golfstroom en westenwind waardoor 86% van de oppervlakte in Wales bedekt is met een uniek, groen en vochtig grasland.
|
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Algemeen Beauval werkt nauw samen met een selectiecentrum en 27 geďntegreerde boerderijen uit de onmiddellijke nabijheid. Deze boerderijen zijn niet alleen erkend voor hun eigen kweekprogramma’s maar ook voor de verdere afmesting van deze dieren. Doordat deze dieren ook op dezelfde boerderij geboren zijn maximaliseert dit hun welzijn. Door het feit dat we plaatselijk werken, kunnen wij u garanderen dat wij ons inzetten voor onze landbouw maar ook dat wij onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk beperken.
Beleid Ons beleid bestaat erin om rechtstreeks van aangesloten boerderijen te kopen met uitsluiting van zoveel mogelijk tussenschakels om zo het dierenwelzijn maximaal te kunnen garanderen. De boerderijen zijn niet verder verwijderd dan een uur rijden van het slachthuis van Ath en het transport naar slachthuis wordt bij voorkeur door de boer zelf gedaan om zo het dierenwelzijn te maximaliseren. Bij Beauval garanderen we dat al het levend vee is aangekocht op basis van koud gewicht gewogen vóór ingang versnijding. De prijs van het rundvee wordt bepaald na versnijding in functie van de intrinsieke vleeswaarde. Deze “fair pricing” methodiek gebeurt in volledige transparantie met onze klanten retailers/groothandels. Onze prijs volgt de marktschommelingen conform veemarktindexeringen en kan gepaard gaan met bonussen of discounts naar gelang karkasgewicht.
Voor overige kwaliteitseisen, verwijzen we naar het Meritus lastenboek.
Voor meer info of vragen omtrent, twijfel niet met ons contact op te nemen of te mailen naar livestock@beauval.be |
![]() |
|