• Contact
  • Vleescatalogus
  • Producten
  • News
  • Info
  • Home

  Producten

Belgisch Witblauw

Welsh Lamb

Vleesbereidingen

Barbecue

Eindejaar

Carpaccio

IQF

- Steak Grill

- Varkensoesters

- Mixed Grill

- Tournedos

- Carpaccio

- Lamsnootjes

 

Broodbeleg

Vleescatalogus

  Resto

  Retail

  Snacking

  IQf - Individually quickly frozen


Waarom wachten op beter weer?

 

Enkel amateurs wachten op beter weer!

 

Veel restaurateurs verkiezen het vlees van Beauval. Er is niets beter, malser en handiger dan onze steaks. Ze zullen u doen watertanden, niet alleen in de pan maar ook op de grill, zowel winter als zomer.

 

Superieure smaak - rund/kalfsvlees enkel van vrouwelijke dieren van het Belgische Witblauwe ras, varkensvlees afkomstig van het Belgische Piëtrain of Landras, lamsvlees van Welsh Lamb

Met de hand geselecteerd en kerngemarineerd om de malsheid te garanderen.

Portie met vast gewicht om exact de kostprijs te kunnen bepalen.

Individueel vacuüm verpakt (skin) om de smaak te blokkeren en verlies uit te schakelen.

 

 


Steak Grill

< recept Beauval>

Grill Steak met geroosterde maïskolven

 

Varkensoesters

< recept > Beauval

Varkensoesters op Turkse wijze en tagliatelle

 

Mixed Grill

< recept > Beauval

Teppanyaki mixed grill (ook voor gourmet of steengrill)

Tournedos

< recept > Beauval

Tournedos met parmesaan gegrilde groenten

Carpaccio

 

Lamsnootjes

< recept >Beauval

Lamsnootjes met geitekaas en gegrilde paprika

 

 Grill Steak met geroosterde maïskolven

 

Aantal personen: 4


Bereidingstijd: +/- 25 minuten


Ingrediënten:

- 4 Beauval Grill Steaks (+/-800gr)

- 4 maïskolven,
- 70 gr zachte boter

- 2 soeplepels geraspte parmesaan kaas,
- 2 geperste teentjes knoflook

- 1 soeplepel fijngehakte peterselie


Bereidingswijze:

Laat de maïskolven met het loof eraan een uur ondergedompeld in water liggen en droog ze daarna met keukenpapier af. Vermeng in een kommetje de boter met de knoflook, parmesaan kaas en peterselie. Trek het blad van de maïskolven voorzichtig terug, verwijder de draden en bestrijk de kolven met het boter- en kaasmengsel, waarna u het blad terugvouwt. Wikkel elke maïskolf in een dubbelgevouwen stuk folie. Rooster ze 25 minuten, waarbij U ze 1 maal keert. Nadat U een tiental minuten de kolven hebt geroosterd, plaats de Grill Steaks op de grill gedurende 12 minuten tot ze geroosterd zijn en draai ze regelmatig om.

 

 Varkensoesters op Turkse wijze en tagliatelle

 

Aantal personen: 4


Bereidingstijd: +/- 30 minuten


Ingrediënten:

- 10 Beauval varkensoesters,

- kruidentuiltje,

- 400 gr boter,

- 400 gr tagliatelle,
- 150 gr boschampignons,

- 100 gr geraspte emmental,

- 4 Turkse vijgen,
- 1 potje groene pesto,

- 2 dl rode porto.


Bereidingswijze:

Kruid de varkensoesters met het kruidentuiltje. Bak ze vervolgens in boter gaar in een pan. Kook de pasta gaar in een grote hoeveelheid water. Bak de boschampignons met look en kruid ze met peper. Meng ze onder de pasta en voeg emmental toe. Verdeel de pasta over de borden en snijd de vijgen in schijfjes. Verdeel het vlees en de vijgen over de pasta. Serveer met pasta en ingekookte porto.

 

 Teppanyaki mixed grill (ook voor gourmet of steengrill)

 

Teppan betekent in het Japans plaat en yakki grillen.

 

Aantal personen: 4


Bereidingstijd: +/- 20 minuten


Ingrediënten:

4 Beauval Mixed Grill assortiment (12*50gr), 100g zalmfilet 8 verse gambas, 8 shii-takepaddestoelen, gehalveerd 100 ml teriyaki marinade (flesje 250 ml),
2 soeplepels mayonaise, 1-2 koffielepels wasabipasta (tube), 1 teentje look in plakjes, 1 bosuitje, in schuine ringetjes, Satéstokjes, teppanyakiplaat (ook met gourmet of steengrill)


Bereidingswijze:

Vlees en zalmfilet in blokjes snijden. Vlees, zalm, gamba’s en shii-take in schaal leggen en teriyakimarinade erover schenken. Minstens 15 min. marineren en regelmatig omscheppen. Mayonaise pittig op smaak brengen met wasabi. Teppanyakiplaat (ofwel gourmet of steengrill) verwarmen op hoogste stand. Vlees en shii-takes om en om aan satéstokjes rijgen. Spiesen, zalm en gamba’s op grillplaat gaar roosteren, regelmatig keren. Laatste minuut look en ajuin op plaat leggen en meebakken. Serveren met wasabimayonaise.

 

 Tournedos met parmesaan gegrilde groenten

 

Aantal personen: 4


Bereidingstijd: +/- 20 minuten


Ingrediënten:

4 Beauval Tournedos of 16 Mini Tournedos (+/-800gr),
60 gr geraspte parmesaan kaas, 2 soeplepels olijfolie, 2 soeplepels rode wijnazijn, 1 soeplepel gesneden look, 2 koffielepels gedroogde basilicum, 1 koffielepel zwarte peper, grof gemalen, 2 rode paprika’s in 4 gesneden, 1 grote rode ajuin schijf gesneden (1.25cm), 2 maïs oren (maïskolf gesneden in schijfjes van 2.5cm), kerstomaten.


Bereidingswijze:

Meng de look, basilicum en zwarte peper. Neem 4 koffielepels van dit mengsel en wrijf de Tournedos in. Voeg 1 koffielepel van de resterende kruiden aan de kaas, olie en wijnazijn en meng het verder. Plaats de Tournedos op de grill gedurende 14 minuten en draai ze regelmatig om. Grill de rode paprika’s, ajuin en maïs gedurende 12 minuten tot ze gaar zijn. Wrijf de groenten gedurende de laatste 2 minuten in met het kaasmengsel. Voeg peper en zout aan de Tournedos toe en serveer met de parmesaan groenten.

 

 Lamsnootjes met geitekaas en gegrilde paprika

 

Aantal personen: 2


Bereidingstijd: +/- 10 minuten


Ingrediënten :

- 4 lamsnootjes van 50gr,
- 50gr geitekaas,
- 1 koffielepel zwarte peper grof gemalen,
- 1 rode en 1 gele paprika, ontpit en in 4 gesneden,
- 1 soeplepel olijfolie


Bereidingswijze:

Grill het lamsvlees op de barbecue/grill gedurende 8 à 10 minuten. Borstel de paprikas in met de olijfolie en plaats ze naast de nootjes tot ze gaar zijn.
Neem het geitenkaasje en rol ze in met de zwarte peper. Snij de geitenkaas in 4 sneden en plaats het op het vlees tot het zacht smelt. Serveer met salade en olijven.


Tip:

Probeer eens de Griekse lamsmedaillons op de barbecue.

 

 

 

 

b


  • © BEAUVAL
  • info@beauval.be
  • +32(0) 68 27 47 11
  • Zoning Ouest 10 - B-7860 Lessines
  • SA Beauval NV